Navigation Menu+

Æggemuffins – stop spild af mad

Posted on mar 18, 2018 by in Morgenmad, Stopspildafmad |

Ingredienser: (6-7 muffins)

6-7 æg

1 pakke bacon (kan erstattes med skinke, kyllingepålæg eller kalkunbacon)

1 gulerod

1 broccoli stok (kan udelades eller erstattes med anden grøntsag)

1 håndfuld kogte hvide bønner (kan udelades eller erstattes med kartofler)

2 spsk. cremefraiche

salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på 175 grader varmluft.

Riv grøntsagerne og kom dem i en skål. Tilsæt bønnerne, salt, peber, creme fraiche og æg og rør det hele godt sammen. Tag nogle muffinsforme (papir eller silikone) og placer baconstrimlerne langs med kanten i en cirkel. Fordel æggestanden i formene, så de er fyldt til lige under kanten.

Bag de små æggemuffins i 30 minutter, til æggestanden er fast. Køl lidt af og spis med det samme som brunch eller brug dem til nem madpakke eller morgenmad.

 

Alt fyldet er rester der skulle bruges, og kan derfor erstattes lige med det man ellers har i køleskabet, der trænger til at blive spist. Fx en rest kødsovs , majs og peberfrugter så det bliver lidt mexicansk inspireret, eller en rest pålæg med kartofler og ærter.