Navigation Menu+

Bulgursalat

Posted on jan 27, 2019 by in Salat, Tilbehør, Vegetarisk |

Ingredienser: (4 personer)

400 g kogt bulgur (alternativt perlespelt eller perlebyg (150 g ukogt)) 
2 gulerødder
250 g cherrytomater
1 håndfuld purløg
2 spsk tomatpesto
0,5 dl citronsaft
0,5 dl olivenolie
salt + peber

Fremgangsmåde:
Kog bulguren som anvist på emballagen.
Skyl og tør purløg grundigt, hak det fint og stil det til side, til resten af salaten er klar. Skræl og riv gulerødderne og halver tomaterne.
Når bulguren er kogt og kølet af, røres det med hakkede krydderurter, tomatpesto, olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Tilsæt grøntsagerne til rør rundt, så det bliver godt fordelt i bulguren.
Lad gerne salaten stå i en time inden servering, så smagen kan sætte sig.
Salaten passer godt til kylling, fisk og vegetarretter.