Navigation Menu+

Chiagrød – basis

Posted on apr 28, 2017 by in Morgenmad |

Chiagrød – basis

Ingredienser: (1 portion)

1 spsk. chiafrø
1 dl havregryn
2 dl mælk (eller mandelmælk)
1 knivsspids vaniljekorn

evt 1/2 tsk sødning i form af sukker, honning, sirup eller sødemiddel (smag og behag)

Fremgangsmåde:
Rør havregryn og chiafrø sammen med mælken, vaniljekorn og evt. sødning. Lad det stå 10 minutter, og rør så igen, for at fordele chiafrøene og havregrynene i væsken. Chiafrø suger rigtig meget væske, så grøden skal nok blive tykkere efter en nat i køleskab. Stil chiagrøden i køleskabet natten over, så er den klar til at spise eller til at tage med som morgenmad dagen efter.

Grøden kan toppes med frisk frugt, tørret frugt, nødder, honning/sirup eller müesli.

Grøden kan varieres med tilsætning af kakaopulver, kanel, tørret frugt, frugtsaft (istedet for mælk) og nødder.