Navigation Menu+

Fiskelasagne med blomkålsbechamel

Posted on maj 3, 2017 by in Fisk |

Ingredienser: (4-6 pers.)

500 g fisk (jeg brugte mørksej)

250 g lasagneplader

2 dåser flåede tomater

2 hakkede løg

2 fed knust hvidløg

2 spsk. Stødt fennikel

salt og peber

 

5 dl fløde

1 lille eller ½ kogt blomkålshoved

1 knivsspids muskatnød

3 spsk. Hvedemel

1 tsk. salt

evt. 200 g revet ost

 

Fremgangsmåde:

Steg hakket løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt de hakkede tomater, stødt fennikel og lidt salt/peber og kog tomat sauce op. Imens skæres mørksejen ud i store tern.

Når tomatsaucen lige er kommet op at koge og har fået 5 minutters varme er den klar.

Nu blendes det kogte blomkålshoved med fløde, mel, salt og muskatnød. Så er alle ingredienser klar til at blive samlet til en lasagne.

Øs lidt tomatsauce og bunden af lasagnefadet (30x24cm) og læg dernæst lasagneplader ovenpå. Læg stykker af fisk ovenpå lasagnepladerne og dæk dem dernæst med tomatsauce. Fortsæt med lasagne, fisk og tomat lag indtil fisk og tomatsauce er brugt op. Slut lasagnen af med blomkålsbechamel og evt. revet ost.

Bag lasagnen ved 180 grader i 45 minutter. Lad den køle af i 15 minutter inden servering.

Server evt. med råkost eller salat til.