Navigation Menu+

Kikærter i peanutbuttersauce

Posted on okt 4, 2017 by in Vegetarisk |

Ingredienser: (4 pers.)

250 g tørrede kikærter (alternativ 500 g kogte på dåse)
100 g peanutbutter
100 g tomatpure
0,5 liter vand
200 g revne gulerødder
3 fed knust hvidløg
2 spsk. paprika
2 spsk. Citronsaft
1 tsk. salt

(1 tsk. natron til kikærterne når de koges)*

*natron binder kalken fra vandet, og giver nogle mere møre og bløde kikærter.

Fremgangsmåde:
Kikærterne skal sættes i blød i 8-12 timer før de koges. Kog kikærterne i rigeligt vand, uden salt, i 30 minutter. Lige inden kikærter er møre, tilsættes 1 tsk. natron til kogevandet, og kikærterne koges færdige i 15 minutter ved svag varme. Lad kikærterne trække i vandet i 10 minutter, og hæld herefter alt kogevandet fra.
Steg knust hvidløg og ingefær i olie i 10 minutter. Tilsæt peanutbutter og tomatpuré og lad det stege med i et par minutter, til det begynder at blive blødere og flydende. Spæd nu til med vandet, og rør godt, så saucen bliver ensartet. Lad saucen simre lidt, inden gulerødder, salt og citronsaft tilsættes. Smag saucen til, man kan evt. tilsætte chili, karry eller røget paprika for variation.
Hæld de kogte kikærter i saucen og lad det koge ved medium varme, gerne i 30 minutter, men mindre kan gøre det. Spæd mere vand til saucen, hvis den virker for tyk.
Server kikærterne med kogte ris, bulgur eller brød.