Navigation Menu+

Langtidsbagte bakes beans

Posted on jan 28, 2018 by in Vegetarisk |

Ingredienser: (4-6 pers.)

450 g tørrede hvide bønner (udblødt i 8-12 timer)

140 g tomatpure

1 dåse hakkede tomater

1 liter bouillon

2,5 dl brun farin

1 dl sirup

1 tsk. røget paprika

3 små rødløg i tern

4 fed hvidløg, finthakket

0,8 dl eddike

1,5 tsk. salt

Friskkværnet peber og chilipulver efter smag

 

Fremgangsmåde:

De udblødte bønner hældes i en stegeso, der kan rumme ca. 2 liter væske. Rør alle ingredienser, undtagen salt, sammen i stegesoen, læg låg på og sæt det i ovnen ved 150 grader almindelig ovn. Retten skal simre 6 timer i alt, og passer sig selv. Man kan sagtens røre i det et par gange undervejs. Når der er en time tilbage af bagetiden, tages låget af, saltet røres i og ovnen sættes på varmluft ved 200 grader. Smag evt. til om der mangler sødme, syre eller krydderi. Efter 6 timer er bønner gennemkogte, og dækket af en tyk sød sauce. Bønnerne spises som en del af en brunch eller som aftensmad med brød og spejlæg til.