Navigation Menu+

Morgenmadsdessert a la Sønderjysk rugbrødslagkage

Posted on apr 15, 2018 by in Brunch, Morgenmad |

Ingredienser: (1 pers.)

150 g solbær

2 spsk. Sukker

2 spsk. Rugbrødsdrys (ymerdrys)

2 spsk. Ymer

Lidt chokolade til topping

 

Fremgangsmåde:

Kog solbærerne op med sukker og lad det simre i 5 minutter. Juster evt. selv, om du syntes der skal smages til med mere sukker. Lad det køle af i 20 minutter. Hæld solbærkompotten i bunden af en skål, og fordel rugbrødsdrysset ovenpå i et jævnt lag. Lad gerne rugbrødsdrysset suge lidt af kompotten, inden du til sidst topper af med ymer (eller creme fraiche/flødeskum som en dessert) og hakket chokolade.

Hvis man anretter i et glas med låg, er det også en udmærket morgenmad til at tage med på farten.