Navigation Menu+

Robust blomkålssuppe med hvide bønner

Posted on sep 4, 2017 by in Suppe |

Ingredienser (4 pers.)

 

50 g grødris

800-1000 g blomkål

1 dl fløde

4 dl vand

500 g kogte hvide bønner (evt. fra dåse)

Salt, peber, muskatnød

 

Fremgangsmåde:

Bring vandet i kog, og tilsæt herefter grødrisene til vandet og lad dem simre. Hak blomkålen i mindre stykker og tilsæt det til det kogene vand og risene. Spæd til med fløden og kog det hele til blomkål og ris er kogt helt møre. Når alt er kogt mørt, blendes suppen helt jævn, og den skulle gerne være tyk cremet. Spæd evt. til med lidt mere væske, hvis suppen er for tyk.

Smag suppen til med salt, peber og muskatnød. Varm til sidst suppen igennem med de kogte hvide bønner og server med grøn pesto og godt brød.

 

Hvis man ikke bryder sig om hvide bønner, kan de udelades.