Navigation Menu+

Rugbrød med tørret frugt og chokolade

Posted on jul 3, 2017 by in Bagning |

Ingredienser: (1 stk.)
400 g rugmel
100 g hvedemel
150 g tørret frugt (jeg brugte rosiner, abrikoser og tranebær)
75 g chokolade (jeg brugte 70% men brug den du bedst kan lide)
4 dl lunken vand
1 tsk. salt
20 g gær

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt rugmelet og rør godt igennem, til dejen er jævn. Tilsæt salt, chokolade og de tørrede frugter. Vend til sidst hvedemelet rundt i dejen, til konsistensen er ligesom en tyk, fast grød. Hvis dejen virker for massiv, tilsættes lidt ekstra vand. Hvis dejen er for fugtig kan man tilsætte lidt ekstra hvedemel.
Hæld dejen i en brødform, og lad det hæve i 1-2 timer, til dejen når kanten af brødformen.
Forvarm ovnen på 250 grader varmluft. Sæt brødet ind når ovnen er varm, og skru ned på 175 grader. Bag brødet i ca. 1 time. Lad brødet hvile i 1 time før det bliver skåret.
Tip: Man kan tjekke om brødet er færdig ved at stikke et stegetermometer i. Ved 98 grader er brødet færdigt.