Navigation Menu+

Sur-sød sauce

Posted on jan 13, 2019 by in Tilbehør |

Ingredienser:

0,5 dl Lagereddike

50 g Sukker

1 dl Vand

1 spsk. Citronsaft

2 spsk. Soja

1-2 spsk. Sød chilisauce

1 spsk. Maizena

2 spsk. Solsikkeolie

 

Grøntsagerne kan frit udskiftes, jeg brugte:

1 dåse á 425 g ananas (frugt +saft)

1-2 peberfrugter i strimler (gerne grøn, gul, rød mix)

1 porre i skiver

20 g friskrevet ingefær (mængden kan halveres eller kan udelades)

2 fed knust hvidløg

 

Fremgangsmåde:

Steg porre, hvidløg og ingefær i olien i et par minutter ved medium varme. Tilsæt vand, eddike, sukker, ananassaft, citronsaft, soja og sød chilisauce. Lad det simre i 5 minutter og smag til om du syntes sur-sød balancen passer til dig. Jævn saucen med maizena, og lad det simre lidt videre, til det bliver tykt. juster evt hvis saucen er for tyk eller for tynd. Tilsæt til sidst de snittede grøntsager og ananassen og lad det stå ved lav varme og simre i 10 minutter, herefter er saucen klar til servering.

Man kan sagtens tilsætte kød, som kylling, svin, okse eller fisk til saucen, det skal bare steges af først, og tilsættes til sidst sammen med grøntsagerne.