Navigation Menu+

Chilipasta

Posted on apr 16, 2017 by in Vegetarisk |

Chilipasta

 

Ingredienser: (ca. 3-4 dl)

50 g frisk chili*

1,5 dl tomatpure

1 tsk. hel spidskommen

1 spsk. frisk revet ingefær

1 spsk. tørret timian

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

2 dl olivenolie

 

Fremgangsmåde:

Hak chilien i små tern, gerne med kernerne for ekstra styrke. Hvis du ønsker en mildere chilipasta, kan du fjerne kernerne. Rist chili, spidskommen og ingefær på en pande i lidt olie i et par minutter ved medium varme. Tilsæt tomatpure og lad det stege med i yderligere et par minutter, for at fremhæve tomatpureens sødme. Skru ned på lav varme og tilsæt til sidst tørret timian, sukker og salt. Bland halvdelen af olien i chilipastaen imens det simre på panden. Når olien er rørt godt ind i chilipastaen og det hele er gennemvarmet, hældes chilipastaen på et skoldet glas. Hæld resten af olien ovenpå chilipastaen, for at for at undgå skimmelvækst. Luk for glasset og lad chilipastaen trække i 2-4 uger ved stuetemperatur inden brug.

 

Man kan krydre sin chilipasta som man vil. Grundopskriften er bare chili, tomatpure, olie, salt og sukker. Jeg har tilsat røget paprika og kakaoskaller, inspireret af Mexico og kanel, kardemomme og nelliker inspireret af Mellemøsten eller bare flere tørrede krydderurter.

 

 

*Styrken på chilien afgør du selv. Smag på chilifrugten før du bruger den. Jeg har brug enten jalapeños eller et mix af økologisk chili fra Irma og de gængse chilifrugter fra Netto eller Fakta kan også sagtens bruges.