Navigation Menu+

Tomatsuppe

Posted on aug 16, 2017 by in Suppe |

Ingredienser: (4 pers.)

2 dåser hakkede tomater

2 peberfrugter i tern

1 stort løg i tern

2 fed hvidløg, presset

½ dl olie

2 kviste rosmarin(kan erstattes med andre krydderurter)

Sukker, salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Lun olien ved medium varme og steg løg, peberfrugt og hvidløg i 15 minutter til det er mørt, og let brunet. Hak rosmarin (eller lign krydderurt) fint og tilsæt undervejs i stegning af grøntsagerne. Hæld de hakkede tomat ned i gryden til de stegte grøntsager, og rør godt. Spæd evt. til med lidt vand. Lad suppe koge i 10 minutter og blend så suppen let. Der må gerne være struktur tilbage fra grøntsagerne. Smag suppen til med salt, sukker og peber. Jeg bruger ca. 1 spsk. Sukker for at bryde syrligheden fra tomaterne.

Server suppen med brød, cremefraiche, sprød bacon eller friske krydderurter.